Galleri Jessheim

Utstillinger 2022

15. – 23. januar

Ole Berrum

Ole Berrum er født i 1964. Han bor og arbeider på Råholt og er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (NTNU)
.

Hans utstilling består av landskapsbilder malt i akryl.

12. – 27. februar

Torunn Katarina Linge

Creation and Destruction

Torun Katarina Linge f. 1955. Utdannet ved Einar Granums Tegne og maleskole Vestlandets Kunstakademi.

Livet er for meg hellig. Å se på hvordan vi mennesker destruerer og ødelegger livsgrunnlaget for levende skapninger og mangfoldet i naturen gjør vondt. Det er mot denne bakgrunnen jeg skaper min kunst. Jeg maler, tegner lager tresnitt, monotypi og keramikk. Teknikkene veksler med hva jeg ønsker å formidle.

Utstillingen i Ullensaker kunstforening vil bestå av tre deler hvor jeg presenterer malerier, monotypier og keramiske arbeider.

12. – 27. mars

ARTiNOR

Tekstilglede

Gruppen ARTiNOR består av 4 artquiltere/kunstkviltere, med lidenskap for tekstil, vi syr tekstile arbeider, veggtepper og bilder i eget design. Store og små, med ramme eller uten. Vi farger, trykker, maler, ruster og overflatebehandler våre tekstiler, og sømmen varierer med maskin og for hånd.


Vi eksperimenterer også en del med kombinasjoner og innslag av utradisjonelle materialer som metall, papir, plast, lerret, blonder m.m.

23. april – 8. mai

Maleklubbens medlemsutstilling

Maleklubben er en undergruppe i Ullensaker kunstforening og har ca. 50 medlemmer. Formålet med klubben er å samle tegne- og maleinteresserte mennesker for felles utvikling. Det arrangeres kurs og vurderingsmøter med profesjonelle kunstnere for å høyne kvaliteten på egne arbeider. Maleklubben har medlemsmøter hver onsdag fra kl. 18-21 i Galleri Jessheim.

Facebook: Ullensaker Kunstforening Maleklubben

Elena Olsen – Nord (silketrykk)

14. mai – 29. mai

Norske Firenzekunstnere

Norske Firenzemalere er en gruppe norske kunstnere med felles bakgrunn fra ett av europas ledende kunstakademi, Florence Academy of Art. Skolen har sin base i Firenze med avdelinger i Göteborg og New York. Vi står for den klassisk figurative kunstformen etter samme modell som de franske akademiene fremelsket på nittenhundretallet. Vi gjør vårt beste for at denne kunsten skal få sin rettmessige plass sammen med annen kunst i det norske samfunnet.

11. juni – 26. juni

Grethe Sørlie Ljøgodt

Grethe Sørlie Ljøgodt er født i 1944 og opprinnelig fra Modum, men nå bosatt i Ullensaker. Hun er utdannet adjunkt i kunst og håndverk fra Høgskolen i Oslo.

24. august – 28. august

Global Gathering

Kultur og tradisjon fra hele verden i en festival på Jessheim. Utstillingen gjennomføres i samarbeid med Ullensaker kommune sin Global Gathering festival.

Maleri: Grethe Sørli Ljøgodt

1. oktober – 16. oktober

Romeriksutstillingen

Romeriksutstillingen 2022 (juryert) arrangeres av Ullensaker, Lørenskog og Nes kunstforeninger.

Hele eller deler av utstillingen vises i Galleri Jessheim, Kunstsalen i Lørenskog hus og i Galleri Nes kulturhus. Den første Romeriksutstillingen ble arrangert for første gang i 1973.

Fra Romeriksutstillingen 2021

29. oktober – 13. november

Fotogruppas medlemsutstilling

Fotogruppa er en undergruppe av Ullensaker kunstforening og har ca. 30 medlemmer. Den er en møteplass for alle fotointeresserte. Målet er å fremme interesse for fotografi og utvikle medlemmene til å bli bedre fotografer gjennom å dele erfaringer og vurdere og analysere egne og hverandres bilder.

Vi arrangerer temamøter, fototurer, intern kursvirksomhet og deltakelse på utstillinger, herunder den årlige medlemsutstillingen i Galleri Jessheim. Fotogruppa utgir hvert år en fotobok med bidrag fra medlemmene. Medlemsmøter avholdes første torsdag i måneden kl. 1830 i Galleri Jessheim.

Facebook: Ullensaker kunstforening fotogruppa Instagram: UKfotogruppa

Foto: Øyvind Eide

19. november – 4. desember

Johann Knoff

Knoff er født i 1935. Han har utdannelse i Kunsthistorie og klassisk arkeologi fra Universitetet i Oslo og Kunstakademiene i Oslo og København.

Han maler med olje, akryl og akvarell.

ÅPNINGSTIDER I UTSTILLINGSPERIODENE

Onsdag                 18 – 20

Torsdag               15 – 18

Lørdag                 12 – 16

Søndag                12 – 16

Åpning av nye utstillinger: Lørdager 14 – 16