Galleri Jessheim

Utstillinger 2024

13. – 28. januar

Olav Leikanger og Johannes Tvedt

Olav Leikanger er bosatt i Lier. Han har utdanning fra Kunstakademiet i Düsseldorf og Statens Høyskole for kunsthåndverk og design. Han har hatt en rekke separat- og kollektiv-utstillinger i Norge og Tyskland, og mottatt stipender og priser. Han er medlem i Norske Billedkunstnere og Buskerud Billedkunstnere

Johannes Tvedt bor på Sørumsand. Han har utdanning fra Oslo Tegne- og malerskole og Statens Kunstakademi Oslo i tillegg til Cand Philol på UiO. Han har hatt en rekke separat- og kollektiv-utstillinger og utsmykninger. Han har mottatt stipender og priser. Han er bl.a. innkjøpt av Nasjonalgalleriet/ Samtidsmuseet i Oslo og Norsk Kulturråd.

10. – 25. februar

Blaker KunstSkanse

KunstSkansen, stiftet i 2012, er et kunstnerdrevet atelierfellesskap som består av 26 profesjonelle kunstnere. Kunstnerisk råd, representert av medlemmer fra styret, driver Galleri Blaker Skanse som ble etablert i 2015. 16 kunstnere bidrar til utstillingen

9. – 24. mars

Maleklubbens utstilling

Maleklubbens årlige medlemsutstilling i Galleri Jessheim er en viktig del av Lokal kulturuke 2024 i Ullensaker. Utstillingen er også et spennende og inspirerende mål å arbeide fram mot for klubbens 50 medlemmer. Mange av dem deltar med sine arbeider på utstillingen.
"Blomstring" av Marie Haugan

«Blomstring» av Marie Haugan.

6. – 21. april

Edel årgang – Nils Aasland, Ellen Tangen og Magne Håland

Nils Aasland bor på Nesodden. Han har skulpturer, tegninger og malerier. Han har utdanning fra: Statens Håndverks- og Kunst- og Industriskole og SHKS studier i skulptur

Bilde av skulpturen "Skjult stol".

Magne Håland bor i Lørenskog. Han har utdanning fra SHKS og Statens kunstakademi. Han har omfattende utstillinger i tillegg til utsmykninger og portretter. Han er innkjøpt flere steder og har mottatt stipend og legater.

Han er medlem av Norske billedkunstnere, Akershus bildende kunstnere og Landsforeningen for norske malere.

Ellen Tangen bor i Lørenskog. Hun er en ekte naivist og er kanskje mest kjent for sine kattebilder. Hun har deltatt i en rekke separat-og kollektivutstillinger i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, deriblant Høstutstillingen. Hun har flere utsmykninger.

Maleriet "Arapar" av Ellen Tangen

25. mai – 16. juni

Trine Lindheim og Kjersti Wexelsen Goksøyr

Trine Lindheim bor i Oslo. Hun har pedagisk utdanning for kunstnere og utdanning ved Statens kunstakademi og Kunstakademiet i Trondheim.

Trine Lindheim Tresnitt “Hymne”

Kjersti Wexelsen Goksøyr bor i Nittedal. Hun er blant landets ledende billedhoggere. Hun har utført en rekke utsmykkingsoppdrag i Norge. Hun arbeider i flere materialer, hovedsaklig stein, tre, metall og bronse.  Hun er kjent for sine stiliserte og utrykksfulle menneskehoder og figurer.

Hun er utdannet ved SHKS og Statens kunstakademi. Goksøyr har hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger bl.a på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen. Hun er kjøpt inn av en rekke museer og offentlige områder.

"Samhold" av Kjersti Wexelen Goksøyr

«Samhold» av Kjersti Wexelen Goksøyr.

medio juni – medio august

Fotoutstilling i regi av Ullensaker museum

I sommer inntar Ullensaker museum Galleri Jessheim. I regi av Muséene i Akershus (MiA) arrangeres en fotoutstilling om fotografene Bodil Olsrud (1929- 1992) og Synnøve Brændshøi (1916-2013), som begge levde og virket på Gardermoen i Ullensaker. MiA har en stor fotosamling etter disse to kvinnene og også en del gjenstander som kameraer o.l.

17. august – 6. september

Valgerdur Walderhaug og Camilla Patricia Reuter

Valgerdur Walderhaug er en islandsk billedkunstner som er bosatt i Oslo. Hun har utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim, The Glaskow School of Art, Iceland Academy of the Arts, Haute ecole des arts du Rhin, Frankrike og Krabbesholm Højskole i Danmark.

Camilla Patricia Reuter er en billedkunstner fra  Finland som bor og arbeider i Reykjavík og Oslo.  Hennes viktigste medium er oljemaleri på lerret. Camilla går for tiden på det første året av MFA-programmet ved Island University of Arts, hvorfra hun tok sin BA i kunst i 2017. Camillas arbeid omhandler ofte emner som selvhet, subjektivitet og kroppen som et sted for selverkjennelse og refleksjon. I sine portretter betrakter hun det intime forholdet mellom maleren og motivet, sett gjennom linsen av hennes egen disposisjon.

28. september – 20. oktober

Romeriksutstillingen 2024

Romeriksutstillingen 24 arrangeres av Ullensaker, Lørenskog og Nes kunstforeninger. Romeriksutstillingen ble startet i Lørenskog i 1973. Hele utstillingen vises i Galleri Jessheim, mens halvparten vises i Kunstsalen i Lørenskog hus og i Nes kulturhus.

Fra Romeriksutstillingen 2023

16. november – 1. desember

Fotogruppas medlemsutstilling

Fotogruppa er en undergruppe av Ullensaker kunstforening og har ca. 30 medlemmer. Den er en møteplass for alle fotointeresserte. Målet er å fremme interesse for fotografi og utvikle medlemmene til å bli bedre fotografer gjennom å dele erfaringer og vurdere og analysere egne og hverandres bilder.

Vi arrangerer temamøter, fototurer, intern kursvirksomhet og deltakelse på utstillinger, herunder den årlige medlemsutstillingen i Galleri Jessheim. Fotogruppa utgir hvert år en fotobok med bidrag fra medlemmene. Medlemsmøter avholdes første torsdag i måneden kl. 1830 i Galleri Jessheim.

Facebook: Ullensaker kunstforening fotogruppa Instagram: UKfotogruppa

Svein Langva “ Isdråper”

Britt Tveter “Høst på Finnskogen”

ÅPNINGSTIDER I UTSTILLINGSPERIODENE

Onsdag                 18 – 20

Torsdag               15 – 18

Lørdag                 12 – 16

Søndag                12 – 16

Åpning av nye utstillinger: Lørdager 14 – 16